Málnás pudingos torta | cukormentes, gluténmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját receptem (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 2 db tojás
- 1 db tojás fehérje
- 25 g eritrit
- 15 g mandulaliszt
- 10 g kókuszliszt
Sütés: 180 fok, 14 perc
18 cm-es tortaforma
Krém:
- 7 dl tej
- 80 g vaníliás pudingpor
- 54 g eritrit
- 17 g Paleo-sweet folyékony édesítőszer
- 2 kk 5x erősségű édesítő (kókuszvirág cukor +stevia)
- 200 g habtejszín
- 100 g friss málna
- 3 csipet citromsav
Dekoráció:
- málna
- mandula
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a 3 fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, majd mehet bele mindkét liszt és végül óvatosan a tojás fehérje. 180 fokon 14 perc alatt kisütjük 18 cm-es tortaformában.
A tejből, pudingporból, édesítőkből sűrű pudingot főzünk. Megvárjuk, hogy kihűljön. A pudingból kiveszünk 250 grammot, amihez az alábbiakat keverjük: 100g friss málna, 3 csipet citromsav, 50g felvert habtejszín. A puding másik részéhez 150g felvert habtejszínt keverünk.
A sima pudingos krémet öntjük először a piskótára, majd rá a málnás pudingosat. Végül mandulával és annyi málnával amennyi csak ráfér dekoráljuk.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ