Dupla kakaós szedres torta | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform

Saját recept (Németh Hanna)

Hozzávalók:

Piskóta:

  • 30 g lenmagliszt
  • 70 g meleg víz
  • 144 g zabpehely liszt
  • 10 g kakaó por (10%-os)
  • 3 g szódabikarbóna
  • 304 g banán (3db)
  • 54 g friss datolya (8db, mag nélkül)
  • 1 kk őrölt vanília

Sütés: 160 fok, 45 perc⁣
alsó-felső sütés
20cm-es tortaforma

Krém:

  • 250 g banán (2,5db)
  • 40 g friss datolya (6db, mag nélkül)
  • 25 g kakaó por (10%-os)
  • 20 g kókuszolaj
  • 15 g útifűmaghéj

Dekoráció:

  • 20 szem szeder
  • 2 kk liofilizált tőzegáfonya

Elkészítés:

A lenmaglisztet összekeverjük meleg vízzel és állni hagyjuk. (minimum 15 percig) A piskótához a banánt összeturmixoljuk. Beletesszük a kimagozott datolyát és újra összeturmixoljuk. Kimérjük a többi hozzávalót, elkeverjük őket, majd belerakjuk először a banános datolyát és elkeverjük. Végül a lenmagos masszát is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben kisütjük. Ha kisült vegyük ki a formából kihűlni, majd rakjuk vissza. ⁣

A krémhez banánt összeturmixoljuk. Beletesszük a kimagozott datolyát és újra összeturmixoljuk. Beletesszük a folyékony kókuszolajat, kakaópor és csomómentesre keverjük. Végül belerakjuk az útifűmaghéjat és összeturmixoljuk. A krémet oszlassuk el a piskótán. Ízlés szerint friss gyümölccsel dekoráljuk.⁣

mennyiség kcal zsír szénhidrát fehérje
egész tortában (10 szelet) 1698 51 292 44
1 szeletben 170 5 29 4
100g-ban 176 5 30 5
Diéta szerint

Vegán

Édesítés (mi lehet benne)

Friss/aszalt gyümölcs

Mentesség

Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes

Gyerekeknek

kisebb gyerekeknek ajánlott, nagyobb gyerekeknek ajánlott

Tápérték

Van

Édesítés (mi NINCS benne)

Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor)