Tejmentes tiramisu | cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
(Baba)Piskóta:
- 4 db tojás
- 1 csipet só
- 60 g eritrit
- 40 g mandulaliszt
Sütés: 180 fok, kb 15 perc
25×35 cm-es tepsi
Locsoló öntet:
- 80 g kókusztej
- 0,5 kk kv
Krém:
- 2 db tojás
- 250 g schlagfix mascarpone jellegű krém
- 50 g por eritrit
- 5 g frissen facsart citromlé
Dekoráció:
- kakaó por
Elkészítés:
Babapiskótához: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval. A sárgáját kihabosítjuk az édesítővel, majd belekeverjük a lisztet és végül a tojáshabot. Egy nagy tepsiben szépen eloszlatjuk a krémet és kb 10-15 perc alatt készre sütjük. Mivel nagyon lapos, hamar megsül, így érdemes folyamatosan figyelni, hogy mikor kezd barnulni a teteje. Amikor kihűlt egy babapiskóta szaggató segítségével babapiskótákat szaggatunk a piskótából. Ennek hiányába simán fel lehet kis téglatestekre is vágni.
Krém: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az édesítővel, majd tovább verjük a mascarpone jellegű krémmel és a citromlével. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert habot is.
Összeállítás: A vízet felforraljuk és elkeverjük az instant kávéval. A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban, majd egy tál alját kibéleljük vele. Ezen eloszlatunk pár kanál krémet, majd újra piskóta, majd krém, piskóta…amíg van alapanyag. A tetejére krém kerüljön. Végül kakaóporral megszórjuk a tetejét és pár órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeálljon.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
Click here to add your own text
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ