Zserbó torta | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 180 g Szafi Free hajdinás piskóta lisztkeverék
- 70 g Szafi Reform paleo sütemény lisztkeverék
- 50 g eritrit
- 30 g almaecet
- 180 g langyos víz
Sütés: 180 fok, 35 perc
alsó-felső sütés
18cm-es tortaforma
Töltelék:
- 250 g kajszibarack lekvár (Szafi Free)
- 200 g darált dió
- 20 g morzsa a piskótából
Csokismáz:
- 17 g (zsírszegény holland) kakaópor
- 17 g por eritrit
- 40 g kókusztejszín (Delcoco)
- 20 g Paleo-sweet folyékony édesítőszer
Elkészítés:
A piskóta száraz és folyékony hozzávalóit külön-külön elkeverjük, majd csomómentesen összekeverjük őket. Előmelegített sütőben süssük ki. A kihűlt piskótából 20g-ot levágunk, például úgy, hogy a tetejét kiegyenesítjük. A maradék piskótát két lapra vágjuk. Az egyik lapot visszahelyezzük a tortaformába.
A lekvárt összekeverjük a dióval és a 20g elmorzsolt piskótával. (ha más lekvárt használunk lehet, hogy több vagy kevesebb piskótamorzsa szükséges) Ezután a krémet rákenjünk az tortaformában lévő piskótára, majd a másik piskóta lapot ráhelyezzük a krémre.
A csokimáz összetevőit csomómentesre összekeverjük és egyenletesen eloszlatjuk a torta tetején. 1 órára hűtőbe tesszük, hogy a torta összeálljon.
mennyiség | kcal | zsír | szénhidrát | fehérje |
egész tortában (10 szelet) | 2594 | 149 | 276 | 56 |
1 szeletben | 259 | 15 | 27 | 5 |
100g-ban | 237 | 14 | 25 | 5 |
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet) |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Tápérték | Van |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ