Vaníliás málnás mákos torta | gluténmentes, cukormentes, tejmentes, szénhidrát csökkentett, reform, diétás
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 db M-es tojás
- 60 g darált mák
- 30 g eritrit
- 10 g frissen facsart citromlé
180 fok, hőlégkeverés, 18 perc
17 cm-es tortaforma
Krém:
- 400 g mandulaital
- 40 g vaníliás puding
- 65 g eritrit
- + 24 szem málna
Dekoráció:
- Schagfix habtejszin
- pici darált mák
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját felverjük az eritrittel, majd hozzákeverjük a mákot és a kemény habot. Előmelegített sütőben megsütjük Zila tortaformában.
Miután kihűlt a piskóta a Zila forma lyukaiba teszünk 3-3 szem málnát. A pudingból, mandulatejből és édesítőből sűrű pudingot főzünk. Miután szobahőmérsékletűre hűlt eloszlatjuk a piskóta lyukaiban a pudingot. (A zila forma miatt lesz lyukas a belseje)
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ