Túrós darás kuglóf | gluténmentes, reform
A receptért köszönet Dömőkné Salamon Csillának!
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db tojás
- 25 dkg vaj
- 20 dkg nádcukor
- 25 dkg tehéntúró
- 250 g rizsdara
- 1 csomag sütőpor
- 1 citromból nyert citromhéj
Sütés: 180 fok, 40 perc
Kuglóf forma
Krémhez:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 ek nádcukor
- 20 dkg eper
Elkészítés:
A vajat kikeverjük a nádcukorral és a tojások sárgájával. Majd hozzáadjuk a túrót, sütőporral elkevert rizsdarát és a citrom reszelt héját. Jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot.
Elkészítjük a tölteléket: a tejszínt kikeverjük a túróval, pudingporral és a nádcukorral.
Egy kuglóf formát vékonyan vajjal kikenjük, megszórjuk kevés rizsdarával. A massza háromnegyedét beleöntjük, rá a túrós krém, elosztjuk rajta az epret, és befedjük a maradék tésztával.
Előmelegített sütőben készre sütjük, majd miután kihűlt, tálcára borítjuk, és ízlés szerint díszítjük.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ