Túrógombóc másképp | cukormentes, gluténmentes, diétás
A receptet Bebepiskóta hagyományos receptje inspirálta.
Hozzávalók:
- 7 dl tej
- 128 g barna rizsdara
- 60 g eritrit
- 1 cs vanilin zero ( vagy +8 g eritrit és vanília)
Főzés után:
- 5 g bio citromhéj
- 750 g házi, rögös túró
- 20 g útifűmaghéj (opcionális, ha a túró nem elég kemény, hogy formázni lehessen – nálam 2x nem kellett – egyszer igen )
- +~100 g morzsa a külsejéhez (tk prézli, földimandula panír, darált mák, mogyoró, bármi ízlés szerint)
Elkészítés:
A tejet odatesszük melegedni, majd amikor már forró beletesszük az édesítőket. Majd a barna rizsdarát 4-5 adagba szórom bele folyamatos kevergetés mellett. 5 percig főzöm. Megvárjuk, hogy lehűljön.
A főzés utáni hozzávalókat (morzsát nem) hozzákeverjük. Egy 10 percet vártam, majd gombócokat formáztam és a morzsában megforgattam.
Tejfölös méz helyett pedig Paleo Sweetes joghurttal ettem
Kategóriák: Egyéb édesség receptek, Összes recept
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ