Snickers-es muffin | gluténmentes, reform, diétás, kókuszvirág cukorral
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta (10 db-hoz):
- 125 g barna rizsliszt
- 25 g kakaópor
- 3 g szódabikarbóna
- 2 csipet só
- 150 g kókuszvirág cukor vagy 170 g eritrit (mindkettő opciót kipróbáltam!)
- 55 g folyékony kókuszolaj
- 130 g kókusztej (nálam: Lidl-s cukormentes kókusz-rizstej)
- 1 db L-es tojás
- 60 g földimogyoró
Sütés: 175 fokon, alsó-felső sütés, 12 db-os muffin forma
1. 18 perc kókuszvirág cukros verzió esetén
2. 23 perc eritrites verzió esetén
Mogyivaj:
- 80 g földimogyoró
Karamell öntet:
- 125 g kókuszvirág cukor
- 15 g víz
- 35 g vaj
- 100 g habtejszín
Csoki krém:
- 100 g cukormentes tejcsokoládé (Torras stevia)
- 150 g habtejszín
- 25 g vaj
Szórás:
- 30 g földimogyoró
Elkészítés:
A receptben lévő összes földimogyorót (60+80+30 g) aprítóba tesszük. Amikor már kis darabokra aprította a gép, 60+30 grammot kiveszünk belőle, ezek mennek a piskótába és a tetejére. A maradék 80 g-ot addig aprítjuk, amíg krémes mogyoróvajat nem kapunk. (Esetleg érdemes nagyobb mennyiséget csinálni, mert nem tudom ilyen kicsinél hogy működik az aprító, én 300 grammal szoktam csinálni és a maradék mogyivajat elrakom)
A piskótához a száraz és nedves alapanyagokat külön – külön elkeverjük, végül a kettőt összekeverjük. Megtöltjük a muffin formát és előmelegített sütőben kisütjük.
A karamell öntethez a kókuszvirág cukrot és a vizet feltesszük egy edénybe melegedni, picit megkaramellizáljuk, majd hozzákeverjük a vajat és ha már langyos akkor a habtejszínt is.
A csokikrémhez a csokit a habtejszín felével felolvasztjuk, majd teljesen lehűtjük. (először szobahőmérsékleten, majd hűtőben) Mikor kihűlt, a habtejszín másik felével és a szobahőmérsékletű vajjal habverő segítségével kihabosítjuk.
Összeállítás: A muffinoknak levágjuk a tetejét és kis lyukat vágunk bele késsel. A lyukba teszünk egy kis kanál mogyoróvajat, majd rácsorgatunk annyi karamellt, hogy beteljen a lyuk. Végül habzsák segítségével a csokikrémet rányomjuk a tetejére, amire a kis mogyi darabokat szórjuk.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ