Ricottás barackos torta | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db L-es tojás
- 70 g eritrit
- 50 g mandulaliszt
- 3 g szódabikarbóna
Sütés: 170 fokon, hőlégkeverés, 30 perc
18 cm-es tortaforma
Krém:
- 250 g ricotta (ha nincs mascarpone is jó lehet)
- 250 g zsírszegény túró
- 120 g por eritrit
- 1 tasak Bourbon vanília aroma (Dr oetker)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 2 dl habtejszín
Dekoráció, töltelék:
- 1 konzerv (cukormentes) barack konzerv (410g)
Elkészítés:
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az édesítővel habverő segítségével, majd hozzákeverjük a mandulalisztet és szódabikarbónát. Végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojás habot. Előmelegített sütőben kisütjük. Kihűlés után 3 részre vágjuk a piskótát.
Krém: A habtejszínt behűtjük, majd kemény habbá verjük. A többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt. A barackokból pár darabot félre teszünk a dekorációhoz, majd a többit kis kockákra vágjuk és belekeverjük a krémbe. A piskótát betöltjük a krémmel, majd a tetejét és oldalát is megkenjük vele, végül a félre rakott barackkal dekoráljuk.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ