Pingvin szelet | cukormentes, gluténmentes
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 db L-es tojás
- 72 g eritrit
- 25 g kakaópor
- 30 g folyékony kókuszolaj
23×34 cm-es tepsi
160 fok, hőlégkeverés, 13 perc
Krém:
- 500 g mascarpone (light)
- 200 g habtejszín
- 36 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit + stevia)
- 3 g frissen facsart citromlé
Közepe:
- 41 g habtejszín
- 75 g cukormentes étcsokoládé
- 5 g folyékony kókuszolaj
Teteje:
- 90 g cukormentes étcsokoládé
- 10 g kókuszolaj
Még több hasonló recept ITT
Elkészítés:
Piskóta: A tojásokat az eritrittel kihabosítjuk max fokozaton. (14 percig) Utána beleszitáljuk a kakaóport és a legkisebb fokozaton elkeverjük benne, majd végül a folyékony kókuszolajat is, és ezt is a legkisebb fokozaton jól elkeverjük. (Igen, ez így kicsit összetöri a tojáshabot, de nincs most szükségünk nagy habra). Előmelegített sütőben kisütjük, majd elzárt, résnyire nyitott sütőben hagyjuk kihűlni.
Krém: A habtejszínt jól lehűtjük.! (min. 1 este hűtő vagy 40 perc fagyasztó) A négyszeres erősségű édesítőt kávédarálóban por állagúra őrüljük Minden hozzávalót egy magas falú tálba rakunk és habverővel max fokozaton kihabosítjuk. Annyira kemény habot kell kapnunk, hogy megálljon, mert nem kell bele más fixáló.
Összeállítás: A piskótát kettévágjuk (függőlegesen 🙂 ), az egyikre rakjuk a krém felét. Berakjuk a hűtőbe.
Középső csoki: A habtejszínt felforraljuk, majd egyből a darabokra tört étcsokira öntjük egy veskeny, magas falú tálba és botmixerrel egyneműsítjük. Utána hozzáadjuk a kókuszolajat is.
Összeállítás 2: A középső csokikrémet elkenjük a mascarponet krémen, majd berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen. Miután megdermedt mehet rá a mascarpones krém másik fele. Végül a tetejére való étcsokit megolvasztjuk, elkeverjük a kókuszolajjal és a süti tetejére öntjük. Dermédésig mehet hűtőbe. Kb 14 szelet
Kategóriák: Összes recept, Sütemény receptek
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ