Óriás málnás rudi | cukormentes, gluténmentes, diétás
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
25 cm hosszú rudihoz:
Belseje:
- 75 g fagyasztott málna
- 16 g por eritrit
- 3 g pektin
Külseje:
- 7 g frissen facsart citromlé
- 32 g por négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 250+150 g rögös zsírszegény túró
- 52 g 1,5%-os tej
Bevonáshoz:
- 150 g cukormentes tejcsokoládé
Még több hasonló recept ITT.
Elkészítés:
Belseje: A fagyasztott málnát a por eritrittel feltesszük melegedni, amikor teljesen elolvadt botmixerrel összeturmixoljuk. Elkeverjük benne a pektint és picit visszatesszük még a tűzre melegedni. Levesszük a tűzről és megvárjuk, hogy langyos legyen. Egy kb 35 cm hosszú folpack darabot levágunk és hosszába, kb 25 cm hosszan kiöntjük a málnás krémet. Úgy próbáljuk meg önteni, hogy egy 25 cm-es rudat kapjunk. A folpack 2 hosszabb oldalát összefogjuk és feltekerjük a málnás rudat. Egy egyenes tálcára rakjuk és a fagyasztóba helyezzük.
Külseje: 150 g túrót a tejjel, citromlével és édesítővel összeturmixolunk, majd elkeverjük a 250 g rögös túróval.
Összeállítás: Ha a málnás belső már megfagyott kivesszük a fagyóból. Kitekerjük a folpackot, a málnás rudat félre rakjuk és a helyére elegyengetjük a túró krémet kb 25 cm hosszan (kb 5-10 cm széles). A túró krém közepébe helyezzük a málnás rudat, majd a folpack segítségével hengert készítünk a túrós részből úgy hogy a málna rúd a közepén maradjon. Visszarakjuk a tálcára és fagyasztóba rakjuk.
50 g csokit megolvasztunk, kivesszük a rudat a fagyóból és a tetejét leöntjük a csokival, ez lesz majd a rudi alja. Ezután visszarakjuk, hogy megdermedjen a csoki. Majd a maradék 100 g csokit megolvasztjuk, a rudat kivesszük a fagyóból, a csokis felével lefelé fordítjuk és bevonjuk a csokival. Dermedésig visszarakjuk a fagyóba.
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ