Nyers vegán sajttorta | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform
A receptért köszönet Császár Franciskának!
Hozzávalók:
Alap:
- 200 g datolya
- 200 g dióféle
- 100 g kókuszreszelék
- 1 ek kakaópor
“Sajt”krém:
- 200-300 g beáztatott kesudió
- 1 nagy citrom leve és héja
- 1 csipet vanília por
- 0,5 -1,5 dl juharszirup, ízlés szerint
- 200 ml kókusztej
- 1 kk agar-agar
Gyümölcs öntet:
- 200-300 g friss gyümölcs (a képeken erdei gyümölcsös, mangós és málnás-mangós variáció látható)
- 1 csipet vanília por
Elkészítés:
Az alaphoz az összes hozzávalót egy konyhai robotgépbe tesszük és egy formázható masszává dolgozzuk. Belenyomkodjuk a tortaforma aljába és hütőbe tesszük.
A krémhez a kókusztejet egy lábosba felhevítjük és hozzáadjuk az agar-agart. Csomómentesen elkeverjük és 1-2 percig forraljuk. Ezután minden más hozzávalóval egy turmixba öntjük és krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra és visszatesszük a hűtőbe.
Az gyümölcs öntethez a gyümölcsöt egy kis vaníliával összeturmixoljuk és tálaláskor a sajttorta tetejére csurgatjuk.
Diéta szerint | Nyers vegán, Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Friss/aszalt gyümölcs, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz) |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ