Meggyes pohárkrém | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Puskás Bettinek!
Hozzávalók:
- 3 db L-es tojás
- 30 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 100 g őrölt mandula
24×17 cm-es tepsi
Krém:
- 500 g mascarpone
- 400 ml tejszín (nem kell felverni)
- 20 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 400 g magozott meggy (de jó más gyümölcs is)
Elkészítés:
Piskóta: A tojásfehérjét felverjük keményre,majd mehet hozzá apránként az édesítő,ha szép fényes, akkor a tojások sárgája egyesével miközben folyamatosan verjük tovább.Ha benne vannak a sárgáják is,akkor már csak szilikon keverő spatulával (én ezzel szoktam mostanában) keverjük hozzá az őrölt mandulát óvatosan, hogy a hab ne törjön. Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és 170 fokon 25 percig sütöttem,tűpróba!!!
Ha megsült és kihűlt a piskóta,akkor kb 2*2 cm-es kockára vágtam.
Krém: A mascarponet, édesítőt és a tejszínt (folyékonyan) jól felverjük, kemény krémet kell kapnunk.
Rétegzés: Alul krém, rá pár darab piskóta majd pár szem meggy, ezt ismételjük megint, majd a tetején krém legyen. Lényegében addig lehet rétegezni,amilyen magas a pohár vagy kehely. Díszíthetjük mandulával
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ