Meggyes gesztenyés torta | vegán, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, reform
A receptért köszönet Méhes Nórának!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 200 g teljes kiőrlésű liszt
- 300 g finomliszt
- 200 g barnacukor
- 2 dl olaj
- 2 dl rizstej
- 2 dl víz
- 1 csipet só
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
Sütés: 180 fok légkeverés, 25 perc
28 cm-es tortaforma
Krém:
- 750 g gesztenyepüré (cukros)
- 400 g vegán habkrém (schlagfix)
- 150 g meggy (friss meggy a legjobb, de most fagyasztottat használtunk)
Elkészítés:
A piskóta: A száraz alapanyagokat összekeverjük egy keverőtálban. A folyékony hozzávalókat óvatosan hozzáöntjük, és massza állagúvá keverjük. 180 fokon előmelegített légkeveréses sütőben 25 percig sütjük. (Mi 28 centiméteres tortaformába sütöttük, mert születésnapra készült, de egy 36-szor 24-es formában is szépen megnő.)
A krém: A habkrémet géppel kemény habbá verjük. A gesztenyepürét lereszeljük, majd a habnak a kétharmadával és a magozott meggyel összekeverjük. (Mivel a gesztenyepüré cukrozott, megkóstoltuk és elég édesnek bizonyult, plusz cukrot nem kellett hozzáadni.) A hab többi részét a torta kenéséhez használjuk fel kívülre. A torta tetejét friss gyümölccsel díszítjük.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-) |
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ