Meggyel töltött kakaós piskóta | cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 100 g Szafi Reform péksütemény liszt
- 30 g kakaó por
- 80 g eritrit
- 1 csipet só
- 4 db tojás
- 20 g frissen facsart citromlé
- 60 g víz
- 20 g folyékony kókuszolaj
Sütés: közepes lángon (gáz sütőben sült) 40 perc
8 szeletes Zila tortaforma
Töltelék:
- 250 g fagyasztott meggy
- 150 g víz
- 20 g vaníliás pudingpor
- pár csipet fahéj
Elkészítés:
Piskóta: A száraz és nedves alapanyagokat külön kimérjük, elkeverjük, majd a két masszát egybe keverjük. (A tojás nedvesnek számít és nem kell szétválasztani) Zila formába öntjük és előmelegített sütőbe kisütjük.
Meggyes töltelék: A fagyasztott meggyet odatesszük egy fazekba melegedni. A pudingport kikeverjük a vízzel és beletesszük a fahéjat. Amikor kiengedett a meggy, akkor ráöntjük a pudingos krémet és addig kevergetjük amíg be nem sűrűsödik.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ