Mascarponés mákos kocka | cukormentes, gluténmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Vinkovics Adélnak!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 60 g zabliszt
- 160 g darált mák
- csipet sütőpor
- 80 g kókusz olaj
- 4 db tojás
- 130 g eritrit
Sütés: 180 fok, 25 perc
20×20 cm-es tepsi
Krém:
- 250 g light mascarpone
- 120 g eritrit
- 1 dl habtejszin
- 1 csomag zselatin
Elkészítés:
A kókuszolajat keverjük ki az eritrittel, majd keverjük bele a tojássárgákat. Öntsük hozzá a száraz összetevőket, majd keverjük bele az előzőleg habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük kb. 25 percig.
Keverjük őket össze a krém hozzávalóit, majd a kihűlt piskótát vágjuk ketté és töltsük meg a krémmel, végül tegyük pár órára hűtőbe.
Kategóriák: Összes recept, Sütemény receptek
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ