Mandulás szilvatorta | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Orsinak, az Eden Premium termékfejlesztőjének!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 200 g Bake-Free piskóta-muffin lisztkeverék
- 100 g mandulaliszt (Eden Premium)
- 100 g eritrit (Eden Premium)
- csipet feketesó (Eden Premium)
- 80 g szobahőmérsékletű kókuszkrém (!ne legyen
hideg!)
- 1 evőkanál vanília aroma
- pár csepp friss citromlé
- 160 g szobahőmérsékletű cukormentes növényi
ital (mandula) - 0,5 csomag sütőpor
Sütés: 180 fok, alsó-felső sütés, 30 perc
20 cm-es tortaforma
Krém:
- 300 g hántolt köles (Eden Premium)
- 300 ml kókuszkrém
- 6 dl víz
- 120 g eritvia (Eden Premium)
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 3 teáskanál vanília aroma
A zseléhez:
- 375 g mag nélküli szilva
- 40 g eritrit (Eden Premium)
- 4 g agar-agar (Eden Premium)
- 25 g kókuszkrém
- fahéj
Díszítéshez:
- 120 g mag nélküli szilva
- fahéj
Elkészítés:
A piskótához keverjük össze a nedves és a száraz hozzávalókat, majd öntsük egybe és keverjük össze alaposan. Öntsük egy sütőpapírral bélelt formába (én 20 cm átmérőjűt
használtam) és előmelegített sütőben 180 fokon alsó-felső sütéssel süssük készre 30 perc alatt (tűpróba). Szedjük ki a formából és hagyjuk kihűlni. Bánjunk vele óvatosan, omlós tészta lesz. Csomagoljuk alufóliába és pihentessük éjszakára.
Másnap a krémhez öblítsük át a kölest alaposan forró víz alatt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval. Lassú tűzön fedő alatt főzzük készre 10-15 perc alatt. Amint langyosra hűlt turmixoljuk egyneművé (nem kell túl alaposan). A piskótát cérna segítségével vágjuk 3 lapra úgy, hogy a legfelső lap vékonyabb legyen, mit a többi és azt késes aprítóval őröljük porrá, majd keverjük a krémhez. Tegyük a formába az alsó lapot, majd kanalazzuk rá a krém 1/3-át. A zseléhez turmixoljuk össze a szilvát a kókuszkrémmel és tegyük fel melegedni. Keverjük össze az eritritet a fahéjat és az agar-agart, majd öntsük a melegedő szilvához. Folyamatos kevergetés mellett főzzük rottyanásig. Várjuk meg amíg hűl egy picit és öntsük a formába a krémre. Tegyük hűtőbe fél
órára, majd kenjük meg egy újabb adag krémmel, erre jön a felső piskóta lap, majd erre a maradék krém egy része.
Tegyük hűtőbe pár órára, majd vegyük le a forma peremét és
kenjük körbe a maradék krémmel. Szórjuk meg fahéjjal és díszítsük szilvaszeletekkel. Vágjuk 12 darab egyforma szeletre.
mennyiség | kcal | zsír | szénhidrát | fehérje |
egész tortában (12 szelet) |
3612 | 172,8 | 676,8 (ebből 259,2 poliol) | 84 |
1 szeletben | 301 | 14,4 | 56,4 (ebből 21,6 poliol) | 7 |
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Stevia |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Tápérték | Van |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ