Málnás túrótorta házi málnalekvárral | cukormentes, gluténmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Baticz Nórának!
Hozzávalók:
Túrótorta:
- 500 g zsírszegény krémes túró
- 4 db tojás
- 55 g vaníliás fehérje (Amfit Nutrition Molkeproteinpulver Vanille)
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- opcionálisan +édesítő (nekem elég volt a fehérje )
- pár szem fagyasztott málna
- fél marék mandula
Sütés: 180 fok, 35-40 perc
24 cm-es tortaforma
Málnalekvár:
- 200 g málna
- 3 ek eritrit
Elkészítés:
Az túrót, tojások sárgáját, pudingport, és a vaníliás fehérjét robotgéppel összekeverjük majd hozzá adjuk a felvert tojáshabot. Lassan, nagy mozdulatokkal összekeverjük, ne törjük a tojáshabot össze. 24 centis sütőpapírral belelt torta formába öntjük, megszórjuk fagyasztott málnával és mandulával. 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a málna lekvárt. A fagyasztott málnát lassú tűzön néha kevergetve az eritrittel összefőzzük.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám, stb) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ