Málnás sajttorta
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Alap:
100 g Gullon GM, vegán keksz (narancsos)
25 g folyékony kókuszolaj
Krém:
250 g növényi mascarpone (VegArt vagy Schlagcreme)
100 g schalfix habtejszín
25 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
8 g frissen facsart citromlé
Öntet:
180 g fagyasztott málna
8 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
1 csipet citromsav
3 g pektin
Elkészítés:
A kekszet aprítóban összedaráljuk, majd elkeverjük a folyékony kókuszolajjal és egy tortaforma aljába egyengetjük.
A habtejszínt jól lehűtjük és utána kemény habot verünk belőle. Az édesítőt kávédarálóba tesszük és porrá aprítjuk. A mascarponet a citromlével és az édesítővel habverővel összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a felvert habtejszínt és kicsit habosítjuk még. A krémet az alapra öntjük.
A málnás réteghez lévő édesítőt is kávédarálóban porrá aprítjuk. A fagyasztott málnát feltesszük olvadni az édesítővel. Addig melegítjük, amíg kb szét nem főnek a nagyobb málnadarabok. Végül hozzákeverünk egy csipet citromsavat és a pektint, jól elkeverjük és ha már picit lehűlt a torta tetejére öntjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon.
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ