Mákos guba | cukormentes, vegán, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, reform
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
- 4 db teljes kiőrlésű kifli (Alexa IR-ebéd és Péksütemények-től)
- 500-600 g növényi tej (nálam mandula)
- 28 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 5 g citromhéj
- 100 g darált mák
Vanília öntet:
- 20 g vanília puding
- 400 g növényi tej
- 9 g négyszeres erősségű édesítő
Elkészítés:
A kifliket hagytam 3/5 napig (2x is megcsináltam), hogy kiszáradjanak, majd felkarikáztam őket. A tejet (500g) a citromhéjjal és édesítőszerrel feltettem melegedni amíg el nem olvadt az édesítőszer, majd ráöntöttem a kiflire. A tej mennyisége függ attól, hogy mennyit vesz fel a kifli, ezért ha maradnak kemény darabok akkor egy kicsit még rá kell locsolni, hogy mindenhol “szottyos” legyen. (nálam a második alkalommal többet vett fel, mert már jobban ki volt száradva) Végül összeforgattam a mákkal.
A vanília öntet hozzávalóiból főztem egy hígabb pudingot és azzal locsoltam meg a kifliket, de szerintem anélkül is finom.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Stevia |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ