Madártejfagylalt | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás
A receptért köszönet Dömőkné Salamon Csillának!
Elkészítés:
Tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, cukor felével, és felöntjük 0.5 dl tejjel. A többi tejet felmelegítjük, és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját. Amíg besűrűsödik, kavargatjuk, majd kihűtjük.
Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt, hozzákeverjük.
A habtejszínt is felverjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémmel. Műanyag dobozokba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük.
Édesítés (mi lehet benne) | Xilit (nyírfacukor) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ