Madártej torta | cukormentes, gluténmentes, laktózmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 60 g tojás fehérje
- 12 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 15 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett péksütemény liszt
Sütés: Zila tortaforma
Alap:
- 300 g (laktózmentes) tej
- 7 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 20 g paleo sweet
- 4 db tojás sárgája
- 7 g vanília puding (Dr Oetker)
- 2 dl (laktózmentes) habtejszín
- 15 g zselatin
- 40 g víz
Öntet:
- 3 dl (laktózmentes) tej
- 20 g vanília puding (Dr Oetker)
- 7 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
Elkészítés:
A piskótához a tojásfehérjét habbá verjük, majd beletesszük az édesítőt és a lisztet. KB 10 perc alatt készre sütjük.
A tejet az édesítőkkel feltesszük forrni. Mikor majdnem felforr pár kanállal kiveszünk belőle és csomómentesre keverjük a tojássárgákkal és a pudinggal. Ezután a többi forró tejet is hozzáöntjük, elkavarjuk és visszatesszük a tűzhelyre amíg be nem sűrűsödik. Teljesen kihűtjük. Ha kihűlt a krém 2 dl felvert habtejszínt beleforgatunk. A zselatint vízben feloldjuk és hozzákeverjük krémhez, majd beleöntjük a zila tortaformába. (érdemes előtte befújni vagy kikenni pl vajjal vagy ez coat spryaval a formát) Rátesszük a kész piskótát a tetejére. Hűtőbe tesszük.
Az öntethez pudingot főzünk az öntet hozzávalóiból. Kivesszük a tortát a formából, majd ha kicsit hűlt a krém a lyukakba öntjük.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ