Kókuszlisztes piskóta gyümölcszselével | cukormentes, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Vinkovics Adélnak!
Hozzávalók:
- ½ bögre kókuszliszt
- 6 ek. puha vaj / kókuszvaj
- 6 db tojás
- 6 ek. eritrit
- csipet só
- ½ tk. sütőpor
Sütés: 180 fok, kb 25 perc
16 cm-es tortaforma
Krém:
- 400 g málna
- 1 csomag zselatin
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Keverjük össze a vajat, a tojást, az eritritet, a sót és a vaníliát, majd kézi habverővel habosítsuk ki. Adjuk hozzá a kókuszlisztet és a sütőport, és keverjük, míg csomómentes lesz. Öntsük kb. 16 cm átmérőjű torta formába. Vegyük vissza a sütőt 180 fokra és süssük kb. 25 percig.
Krém: Összefőzzük a málnát és a zselatint és hagyjuk kicsit hűlni.
A piskótát ketté vágjuk, az alsó felére ráöntjük a málnazselét majd rátesszük a tészta másik felét.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ