Kinder tejszelet | reform, minimális cukorral
A receptért köszönet Baticz Nórának!
Hozzávalók:
Piskóta:
- 5 db M-es tojás
- 80 g eritrit
- 90 g tönköly liszt
- 30 g holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
Sütés: 180 fok, 12 perc
32×39 cm-es tepsi
Krém:
- 250 g zsírszegény krémes túró
- 250 ml tejszín
- 1 cs habfixáló
- 80 g por eritrit (vagy méz)
Elkészítés:
A tojásokat kissé felverjük. Nem kell kemény habbá, csak hogy kicsit habos legyen. Hozzáadjuk az eritritet, az átszitált lisztet, kakaóport, sütőport és elkeverjük. Sütőpapírral bélelt 32*39 cm-es tepsibe öntjük, elsimítjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, félbe vágjuk.
Elkészítjük a krémet. A tejszínt a habfixálóval és a por eritrittel kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túrót, krémesre keverjük. Az egyik fél lapot megkenjük a krémmel, majd rátesszük a másik lapot. Hűtőbe tesszük pár órára.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ