Kekszszalámi
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
100 g tej (2,8%-os)
50 g por eritrit
15 g kakaópor
100 g vaj
210 g Gullon rostdús keksz (cukormentes)
Opcionálisan (egy egész adaghoz):
75 g dió (vagy ízlés szerint más magvak)
30 g arany mazsola (vagy ízlés szerint más aszalványok)
30 g mazsola (vagy ízlés szerint más aszalványok)
Elkészítés:
A tejet, por eritritet és kakaóport max lángon kezdjük el forralni, amikor felforrt vegyük le közepes lángra és kb 5 percig főzzük össze. Tegyük félre, hogy langyosra hűljön. A kekszből 110 g-ot morzsára darálunk, a maradékot vagy nagyobb darabokra aprítjuk vagy kézzel összetörjük. A szobahőmérsékletű vajat a langyos tejes részhez keverjük. Addig kevergetjük amíg csomómentes nem lesz, majd hozzáadjuk az összes kekszet és elkeverjük. Itt hozzáadhatjuk a magokat és az aszalványokat. KB fél órára a hűtőbe tesszük, hogy picit megdermedjen, mert így a vaj miatt még nagyon folyik. Hűtőből kivéve folpackba helyezzük és rudat formázunk belőle. Becsavarjuk a folpackkal és 3 órára hűtőbe tesszük. Utána szeleteljük és egyből fogyasztjuk.
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ