Isler | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform
A receptért köszönet Szabó Fáni Eszternek!
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg zabpehelyliszt
- 10 dkg darált dió (előtte egy estét érdemes beáztatni és utána ledarálni)
- 10 dkg puha (nem folyékony!) kókuszzsír
- 3-4 dkg négyszeres erősségű édesítőszer (eritrit+stevia)
- lenmagtojás (2 ek. őrölt lenmag 1 dl vízzel, legalább 10 percet áztatva) vagy nem vegán verzióban 2 tojás
- 1 kk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
Sütés: 200 fok, kb 10 perc
Töltelék:
- 15 dkg cukormentes eperlekvár (vagy más pirosbogyós)
Máz:
- 2 tábla cukormentes étcsokoládé (Trapa Stevia Noir 80 és 50%-os vegyesen)
- 1,5 dl növényi tej
- 4 ek holland kakaópor
- kb 0,5 mk négyszeres erősségű édesítőszer (eritrit+stevia)
Elkészítés:
A zabpehelylisztet, a sütőport+szódabikarbónát, az édesítőszert és a darált diót egy tálban összekeverjük, majd összemorzsoljuk a kókuszzsírral. A végén hozzáadjuk a lenmagtojást, majd fokozatosan összegyúrjuk az egészet egy egynemű tésztává.
Kevés zabpehelylisztet alá szórva kb. fél cm vastagra nyújtjuk és fánkszaggatóval páros számú kör alakokat szúrunk ki belőle. (kb 36 db) Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. (Sütés közben néha nézzünk rá, és vegyük ki, ha már a körök szélei elkezdenek barnulni.) Miután megsültek, hagyjuk a tésztalapokat kihűlni.
Ha kihűltek, minden másodikat kenjünk meg egy teáskanálnyi lekvárral és egy másik tésztalappal ragasszuk össze! Addig ismételjük, amíg el nem fogy az összes tésztalapunk.
Közben vízgőz felett a növényi tej hozzáadásával olvasszuk fel a cukormentes csokit, az édesítőszert és a kakaóport apránként adjuk még hozzá, habverővel keverjük el benne. Az összeragasztott islereket egyenként tegyük lapátkanálra és tartsuk a csokis tál fölé. Egy evőkanállal vegyünk ki az olvasztott csokiból és öntsük a kör közepére, majd körkörös mozdulattal oszlassuk el rajta, hogy mindenhová jusson.
Ha készen vagyunk az összes isler bevonásával, tegyük hűtőbe, hogy megszilárduljon a bevonat. A tetejét díszíthetjük egy csipet kókuszreszelékkel.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Maltit, Stevia |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ