Habos 🥜mogyis 🍌banános torta | vegán, gluténmentes, majdnem cukormentes
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
Alap:
- 50 g gm zabliszt
- 50 g gm zabpehely
- 100 g 100%-os almaszósz vagy alma turmixolva
- 20 g 100%-os mogyivaj
180 fok, 12 perc, alsó felső sütésen
Kb 19-21cm-es forma (én forma nélkül csináltam egy tepsiben)
🍌Réteg:
- 150 g banán szétnyomkodva
- 260 g banán karikázva (kb 1 cm vastagon, de lehet több/kevesebb is)
Krém:
- 200 ml RAMA schlagcreme (Ausztriából kaptam, de eredetileg kókusztejszínnel terveztem- úgy hozzáadott cukormentes lenne a recept)
- 150 g 100%-os mogyivaj
- 10 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia) (ha kókusztejszínnel csináljátok sztem picit több kell bele)
Elkészítés:
Az alaphoz mindent kézzel összekeverek, majd egy tepsi aljába nyomkodom és kört formázok a masszából, majd kisütöm. Miután kihűlt az alap villával egy nagy banánt (150 g) összenyomkodok és rákenem. (Amúgy ha ilyen karamelles feelinget szeretnétek lehet datolyával turmixolni, ez most jutott eszembe :)) 2 banánt felkarikázok, majd félbe vágom a karikákat és ráteszem a nyomkodott banánra (lasd a képek között).
Krém: A hideg habot kihabositom, majd ha már kemény a mogyivajjal és édesítőszerrel tovább verem, végül a banánok tetejére halmozom. A tetejét dekor céllal fáhéjjal megszórtam, de mivel az 1 éves fiam a kezemben volt közben inkább csak ráborult 😂 Hűtőbe tettük kb 2 órára még szeletelés előtt.
Kategóriák: Összes recept, Torta receptek
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ