Gyümölcsös sajttorta | gluténmentes, tojásmentes, reform
A receptért köszönet Dömőkné Salamon Csillának!
Hozzávalók:
Kekszes alaphoz:
- 50 dkg darált zabkeksz (Schar Biscotto all’Avena)
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 25 dkg margarin
- 20 dkg nyírfacukor
- 2 dl tej
- 1 ek rum
Krémhez:
- 30 dkg mascarpone
- 2 dl gyümölcsjoghurt
- 10 dkg tejföl
- 8 dkg nyírfacukor
- 4 dl habtejszín
- 20 g zselatin
Tetejére:
- 15 dkg szőlő
Elkészítés:
Kekszes alaphoz: A darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edénybe a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaóporos kekszet és a rumaromát. Kapcsos tortaformába tesszük a masszát, szépen elegyengetjük, és félretesszük.
Krémhez: Kis lábosban kevés vízzel elvegyítjük a zselatint, és félretesszük. Kikeverjük a mascarponét, joghurtot, tejfölt a nyírfacukorral, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt. A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, 3-4 ek. krémmel elvegyítjük, majd a többi krémhez adjuk, és ráöntjük a kekszes alapra. Pár órára hűtőbe tesszük.
Tetejére: Szőlőszemeket megmossuk, hosszában kettévágjuk, és virág alakokat készítünk vele a torta tetejére.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes, Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ