Gesztenyés krémes | cukormentes, vegán, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, reform
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
1. Réteg :
- 400 g natúr gesztenyemassza
- 200 g gullon rostdús keksz
- 20 g folyékony kókuszolaj (elhagyható)
2. Réteg:
- 80 g vanília puding
- 6 dl mandulatej
- 45 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 250 g margarin
3.réteg:
- 2dl növényi habtejszín (schlagfix)
Elkészítés:
1. réteg: A kekszet ledaráltam, majd hozzáadtam a gesztenyemasszát és a kókuszolajat. Egy tepsi aljára egyenletesen lenyomkodtam.
2. réteg: 1dl mandulatejet kikevertem a pudingporral és az édesítővel, a többit felraktam forrni. Amikor már meleg volt a mandula tej, szépen hozzákevertem a pudingporhoz, majd visszatettem főni, amíg be nem sűrűsödött. Amikor kihűlt margarinnal kihabosítottam. Ezután ráöntöttem a gesztenyés masszára.
3. réteg: A habtejszínt felvertem és a puding tetejére simítottam. Dekornak lehet rá reszelni csokit, vagy liofilizált gyümölcsöt.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Maltit, Stevia |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ