Fügés mascarponés torta | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db L-es tojás
- 80 g eritrit
- 70 g barna rizsliszt
150 fok, 45 perc, hőlégkeverés
Krém
- 250 g mascarpone
- 110 g habtejszín
- 22 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 5 g frissen facsart citromlé
- 8 db füge
Dekor:
- Füge, dió, macaron
Elkészítés:
Piskóta: VIDEÓ ITT A tojásokat kihabosítjuk az eritrittel, majd beleszitáljuk a barna rizslisztet.
Krém: Az édesítőt kávédarálóban porrá őröljük. A habtejszínt, mascarponet és az édesítőt összekeverjük és elektromos habverővel kihabosítjuk, amíg kemény masszát nem kapunk. Végül belekeverjük a citromlevet és a fügét. (Lehet bele darabolni és turmixolni is)
Kategóriák: Összes recept, Torta receptek
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Recept készítő |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ