Flódni torta
saját recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db L-es tojás
- 1 csipet himalája só
- 62 g eritrit
- 36 g gluténmentes zabpehelyliszt
- 2 g szódabikarbóna
- 55 g dió (egész, pucolt)
17 cm-es tortaforma
Diós krém:
- 90 g dió (egész, pucolt)
- 30 g por eritrit
- 6 g frissen facsart citromlé
- 2 g bio/kezeletlen narancshéj
- 48 g frissen facsart narancslé
Mákos krém:
- 75 g darált mák
- 35 g por eritrit
- 10 g frissen facsart citromlé
- 50 g víz
- 15 g mazsola
Almás réteg:
- 250 g pucolt alma
- 4 csipet fahéj
- 2 g bio/kezeletlen citromhéj
Tetejére:
- 100 g 100%-os szilvalekvár
Elkészítés:
Piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig habosítjuk az édesítővel, majd belekeverjük a fehérje 1/3-át. A diót finom szeműre aprítjuk aprítóban. A száraz alapanyagokat (zabpehelyliszt, aprított dió, szódabikarbóna) külön összekeverjük, majd a sárgájás masszához forgatjuk. Végül a maradék fehérjét két részletben óvatosan hozzáforgatjuk a massszához, majd tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon, 37 perc alatt, hőlégkeverésen készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Diós krém: A diót aprítóval apró szeműre dolgozzuk, majd összekeverjük a krém többi hozzávalójával és közepes lángon összefőzzük.
Mákos krém: A krém hozzávalóit a mazsola kivételével közepes lángon összefőzzük, majd belekeverjük a mazsolát.
Almás réteg: Az almás megpucoljuk, lereszeljük és a citromhéjjal és fahéjjal megpároljuk.
Összeállítás: A kihűlt piskótát 4 részre vágjuk. Az alsó piskótára megy a diós krém, majd piskóta, majd a mákos krém, majd piskóta, majd az almás réteg, majd piskótára és végül a tetején megkenjük a szilvalekvárral. Hűtőbe tesszük pár órára hogy jól összeérjenek az ízek.
Fogyasszátok egészséggel!
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
---|
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ