Fahéj torta | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás
A receptért köszönet Vinkovics Adélnak!
Hozzávalók:
Tészta:
- 225 g puha vaj
- 200 g eritrit + 50 g eritrit
- 250 g krémes görög joghurt
- 1 tk. vanília
- 3 ek. habtejszín
- 6 db tojás
- 400 g zabliszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 2 ek. fahéj
Sütés: 180 fok, kb 50 perc
16 cm-es tortaforma
Öntet:
- krémsajt
- kis mandulatej
- por eritrit
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és beleljünk ki egy 25*10 cm-es kenyérformát vagy 16 cm-es tortaformát. Egy nagy tálban habosítsuk ki a vajat és az eritritet, majd keverjük bele joghurtot, tejszínt és a vaníliát. Ezután adjuk hozzá tojásokat egyenként. Egy külön tálban keverjük össze a lisztet és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a száraz összetevőket a nedvesekhez és keverjük alaposan össze.
Egy kis tálban keverjünk össze 50 g édesítőt a fahéjjal. Öntsük a tészta 1/3-át formába. Szórjuk meg a fahéjas édesítővel, majd öntsük rá a maradék tésztát. Süssük kb. 50 percig.
A tetejére én krémsajtot kevertem ki egy kis mandulatejjel és por eritrittel és ezzel öntöttem le.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ