Epres zabpelyhes alagút | cukormentes, gluténmentes, tojásmentes, diétás, szénhidrát csökkentett
A receptért köszönet Dömőkné Salamon Csillának!
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 ek xilit
- 2 dl joghurt
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csipet só
- 1 dl tej
- 2 ek zselatin
- 2 dl habtejszín
- 25 dkg eper (plusz a díszítéshez)
- 10 g zabpehely
Elkészítés:
A túrót összekeverjük a xilittel, joghurttal, citrom reszelt héjával, sóval, majd óvatosan összeforgatjuk a felaprított eperrel és a zabpehellyel.
A tejet egy kisebb edénybe öntjük, elkeverjük benne a zselatint, és kevergetve addig melegítjük, amíg elolvad benne a zselatin.
Amikor már folyós, akkor levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk pár percig.
Közben a tejszínt keményre felverjük.
A zselatinos tejet, majd a felvert tejszínhabot a túrós keverékhez adjuk, és összekeverjük.
Az egészet folpackkal bélelt formába öntjük, és pár órára hűtőbe tesszük.
Majd felszeleteljük, tálcára tesszük, és eperrel ízlés szerint díszítjük.
Édesítés (mi lehet benne) | Xilit (nyírfacukor) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes, Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ