Epres túrótorta | cukormentes, gluténmentes
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 4 db L-es tojás
- 90 g eritrit
- 35 g barna rizsliszt
- 45 g zabliszt
- 3 g szódabikarbóna
150 fok, hőlégkeverés, 40 perc
17 cm-es tortaforma
Krém:
- 500 g rögös zsírszegény túró
- 150 g 12%os tejföl
- 45 g por négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
- 10 g frissen facsart citromlé
- szeletelhetünk a rétegek közé is epret
Tetejére:
- 100 g cukormentes tejcsoki (Torras stevia)
- 10 g kókuszolaj
Dekoráció:
- Habtejszin+eper+mandula+liofilizált eper
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk az eritrittel, hozzákeverjük a száraz alapanyagokat, majd óvatosan a felvert fehérjét. A fenti adatok szerint előmelegített sütőben kisütjük. 18 cm-es tortaformában.
Krém: A hozzávalókat összeturmixoljuk.
Innen talán egyértelmű, de ha nem kérdezzetek nyugodtan és válaszolok.
Kategóriák: Összes recept, Torta receptek
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ