Epres joghurtos babatorta | cukormentes, gluténmentes, édesítőszermentes
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
Alja:
- 100 g szeletelt mandula
- 100 g datolyapaszta (friss datolya is jó, aszaltnál áztassátok vízbe h ne legyen túl kemény)
- 15 g vaj (kókuszolaj, margarin, víz is mehet helyette, csak h picit összeálljon
17 cm-es tortaforma
Krém:
- 350 g friss eper (->250-280 grammra leforralva)
- 50 g datolya
- Vanília örlemény (kivonat, aroma, bármi)
- 200 g joghurt
- 15 g zselatin
- 60 g víz
- 100 g habtejszín
+eper az oldalához meg dekorhoz
Elkészítés:
A mandulát aprítóban összeaprítjuk, majd elkeverjük a datolyapasztával és vajjal (/nedves hozzávalóval). Ha aszalt datolya van, akkor az is megy az aprítóba v turmixba. Ha nem áll össze a massza nyugodtan tehettek bele vmiből többet. A masszát egy tortaforma aljába nyomkodjuk.
Krém:
Az epret leturmixoljuk és felrakjuk forrni. Kb 50-100 g vizet leforralunk róla. Minél többet annál jobb. 🙂 vigyázz, csapkod közben! 🔥💦Utána összeturmixoljuk a datolyával és vaníliával. Ha kihűlt mehet bele a joghurt. A habtejszínt felverjük és óvatosan beleforgatjuk. A zselatint elkeverjuk a vizzel, majd felmelegitjük. Szépen fokozatosan hozzáadjuk a krémet.
Összeállítás: Pár epret félbe vágunk, körbe állítjuk a tortaforma szélénél. Majd a forma közepére öntjük az epres krémet. Pár egész epret kockázhatunk bele, mert feldobja 🤗 utána hűtőbe rakjuk, pár óra alatt megdermed. Tetszés szerint lehet dekorálni.
Tipp: jó édes eperrel csináljátok, illetve a krémet kóstoljátok meg, hogy elég édes-e. Ha nem, akkor még datolyát rakjatok bele.
Gyerekeknek | kisebb gyerekeknek ajánlott, nagyobb gyerekeknek ajánlott |
---|---|
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ