Dupla kakaós szedres torta | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 30 g lenmagliszt
- 70 g meleg víz
- 144 g zabpehely liszt
- 10 g kakaó por (10%-os)
- 3 g szódabikarbóna
- 304 g banán (3db)
- 54 g friss datolya (8db, mag nélkül)
- 1 kk őrölt vanília
Sütés: 160 fok, 45 perc
alsó-felső sütés
20cm-es tortaforma
Krém:
- 250 g banán (2,5db)
- 40 g friss datolya (6db, mag nélkül)
- 25 g kakaó por (10%-os)
- 20 g kókuszolaj
- 15 g útifűmaghéj
Dekoráció:
- 20 szem szeder
- 2 kk liofilizált tőzegáfonya
Elkészítés:
A lenmaglisztet összekeverjük meleg vízzel és állni hagyjuk. (minimum 15 percig) A piskótához a banánt összeturmixoljuk. Beletesszük a kimagozott datolyát és újra összeturmixoljuk. Kimérjük a többi hozzávalót, elkeverjük őket, majd belerakjuk először a banános datolyát és elkeverjük. Végül a lenmagos masszát is hozzáadjuk és csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben kisütjük. Ha kisült vegyük ki a formából kihűlni, majd rakjuk vissza.
A krémhez banánt összeturmixoljuk. Beletesszük a kimagozott datolyát és újra összeturmixoljuk. Beletesszük a folyékony kókuszolajat, kakaópor és csomómentesre keverjük. Végül belerakjuk az útifűmaghéjat és összeturmixoljuk. A krémet oszlassuk el a piskótán. Ízlés szerint friss gyümölccsel dekoráljuk.
mennyiség | kcal | zsír | szénhidrát | fehérje |
egész tortában (10 szelet) | 1698 | 51 | 292 | 44 |
1 szeletben | 170 | 5 | 29 | 4 |
100g-ban | 176 | 5 | 30 | 5 |
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Friss/aszalt gyümölcs |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Gyerekeknek | kisebb gyerekeknek ajánlott, nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Tápérték | Van |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |