Csokipudingos túrós süti | gluténmentes
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Túrós réteg:
- 500 g túró
- 2 dl tejföl
- 40 g vaj
- 1 csomag (40 g) vaníliás puding (Dr Oetker)
- 120 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 db tojás
Sütés: 180 fok, 35 perc
alsó-felső sütés
25x35cm-es forma
Krém:
- 4,5 dl tej
- 1 csomag (40 g) csoki puding (Dr Oetker)
- 4 ek cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A vajat megolvasztjuk és minden hozzávalóval alaposan elkeverjük, végül mehet bele a tojás sárgájája és a habbá vert fehérje óvatosan. Előmelegített sütőben kisütjük.
A pudinghoz 1 dl tejjel elkeverjük a pudingport és a cukrot, a többi tejet feltesszük főni. Amikor forró akkor folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingporos masszát és addig főzzük, amíg a puding be nem sűrűsödik. Ha kész, akkor a kisült túrós alapra öntjük. Teljes kihűlés után szeletelhető.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-) |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ