Banános túrós őzgerinc | cukormentes, tojásmentes, reform
A receptért köszönet Baticz Nórának!
Hozzávalók:
Alap:
- 35 dkg cukormentes keksz ledarálva(Gullon rostdús)
- 3 ek kakaópor
- 2 ek eritrit (én még tettem bele plusz folyékony édesítőszert-ízlés kérdése)
- 1 ek rumaroma
- 15 dkg puha vaj
- 2 dl tej
Krém:
- 3 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek eritrit
- 250 g krémes zsírszegény túró
Plusz:
- 3 banán
- Gullon rostdús keksz
- kevés tej
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Az őzgerinc formát folpackkal kibéleljük, bőven lógjon le, ezzel fogjuk befedni is. Majd a tésztát kézzel eloszlatjuk benne.
A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot az eritrittel majd kihűtjük és hozzá keverjük a krémes túrót. A krém 2/3-át a kekszes alapra öntjük, ráfektetjük a banánokat, majd befedjük a krém maradék 1/3-ával
A Gullon kekszet egy pillanatra tejbe áztatjuk és kirakjuk vele a formát. Befedjük fóliával és minimum 3 órára hűtőbe tesszük. Forró éles késsel szeleteljük.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Maltit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ