Banánkenyér | cukormentes, vegán, gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, tojásmentes, mindenmentes, reform
A receptért köszönet Császár Franciskának!
Hozzávalók:
- 3 db nagyon érett banán
- 1/4 csésze növényi tej
- 1/4 csésze agavé vagy juharfaszirup
- 1/4 csésze földimogyoróvaj
- 2 ek kókuszolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csésze zabpehely turmixolva
- 1,5 csésze zabpehely egészben
- fahéj, vanília ízés szerint
- extra: magok, kakaóbab töret, kókuszchips (opcionális)
1 csésze= 250 ml
Sütés: 180 fok, hőlégkeverés, 40-45 perc
kenyérforma
Elkészítés:
A 1/2 csésze egész zabpehely kivételével minden hozzávalót egy turmixba helyezünk (vagy kézi mixerrel) és összeturmixoljuk. Egy tálba öntjük és hozzákeverjük még az egész zabpelyhet illetve az extra hozzávalókat például apróra vágott magokat, amennyiben szeretnénk. Egy kenyér formát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát majd 180 fokon (légkeverés) kb 40-45 percig sütjük.
Diéta szerint | Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Friss/aszalt gyümölcs, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz) |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ