Almás fahéjas tallérok
A receptért köszönet Kikinek!
Hozzávalók:
- 50 g mandula
- 30 g dió
- kb 50 g alma
- kb 1 tk fahéj
Sütés: 180 fok, alsó-felső sütés, 20 perc
Elkészítés:
A mandulát és a diót kávédarálóval ledaráljuk, összekeverjük ezt és a fahéjat, majd ehhez keverünk nagylyukú reszelőn lereszelt almát. Kézzel tallérokat formázunk, és már ehetjük is, vagy 180 ◦C-on barnára, kicsit ropogósra sütjük, ez kb 20 perc (előmelegített sütőben, alsó-felső sütéssel, légkeveréssel). A fenti nagyon kis mennyiség, ebből 8 db apró tallér lesz, tetszés szerint növeljük a mennyiségeket.
Diéta szerint | Nyers vegán, Vegán |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Friss/aszalt gyümölcs |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | kisebb gyerekeknek ajánlott, nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes, Tojásmentes |
Sütés nélkül elkészíthető | Igen |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ