Áfonyás zabfelfújt | cukormentes, gluténmentes, reform
A receptért köszönet Baticz Nórának!
Hozzávalók:
- 100 g apró szemű zabpehely
- 4 dl tej
- 3 ek eritrit
- 3 db tojás
- 1 adagoló kanál vaníliás fehérje (elhagyható) (Amfit Nutrition Molkeproteinpulver vanille)
- Csipet só
- 1 marék fagyasztott áfonya (vagy más gyümi)
- 0,5 marék szeletelt mandula
Sütés: 170 fok, kb 30 perc
22×22 cm-es tepsi
Áfonya szósz:
- 1 marék fagyasztott áfonya
- 1 ek eritrit
Elkészítés:
A zabpelyből az eritrittel és tejjel kását főzünk, hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozzákeverjük vaníliás fehéret, a tojássárgájákat és egy csipet sót. A tojásfehérjét habbá verjük, összeforgatjuk a tojásos masszával és beleöntjük egy kisebb kivajazott tepsibe (22*22 cm nálam) és beleszórjuk a gyümölcsöket, szeletelt mandulát. 170 fokos sütőben kb fél óráig sül.
A tetejére áfonya szószt készítettem. Ehhez a fagyasztott áfonyát 1 ek eritrittel felfőztem
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ