Piros bogyós habos torta | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 30 g lenmag liszt
- 70 g meleg víz
- 75 g zabliszt
- 75 g rizsliszt
- 3 g szódabikarbóna
- 300 g banán
- 75 g friss, kimagozott datolya
Sütés: 160 fok, alsó felső sütés, 50 perc
8 szeletes Zila tortaforma
Sötét krém:
- 150 g fagyasztott vegyes bogyós gyümölcs
- 75 g friss, magozott datolya
- 100 g mascarpone
- 70 g habtejszín
- 1 csipet citromsav
Világos krém: (ez csak dekorációs célt szolgált, elhagyható)
- 50 g habtejszín
- Pár csipet cékla por
Elkészítés:
A lenmaglisztet összekeverjük a meleg vízzel és legalább 15 percet állni hagyjuk. A banánt és a datolyát összeturmixoljuk. A többi hozzávalót kimérjük, összekeverjük, majd beleöntjük a datolyás banánt és a lenmaglisztet. Csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben kisütjük.
A krémhez a fagyasztott gyümölcsöket, citromsavat és datolyát feltesszük a tűzre melegedni, amikor kiengedett és elpárolódott a leve levesszük és belekeverjük a mascarponet. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a gyümölcsös krémhez. Habzsákba töltjük és betöltjük vele a tortát.
A világos krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, az utolsó keveréseknél beletesszük a cékla port, hogy megszinezze. Habzsákba töltve dekoráljuk a tortát.
Édesítés (mi lehet benne) | Friss/aszalt gyümölcs |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | kisebb gyerekeknek ajánlott, nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes, Tojásmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ