Málnás sajttorta sütés nélkül | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Alap:
- 80 g mandula
- 50 g friss datolya
- 50 g vaj
Krém:
- 250 g mascarpone
- 125 g tejföl
- 58 g poreritrit
- 1 g citromhéj (1/3 citrom héja)
- 4 g citromlé
- 10 g zselatin
- 35 g víz
Málna zselé:
- 250 g fagyasztott málna
- 7-8 g zselatin
- 40 g víz
- 23 g eritrit
- 1 csipet citromsav
Elkészítés:
A mandulát és a datolyát aprítóban krémes állagúvá dolgozzuk. Végül belekeverjük a vajat és a tortaforma aljába nyomkodjuk.
A krémhez a zselatint és a vizet kimérjük egy kis lábasba. A többi hozzávalót csomómentesre keverjük. A zselatinos vizet feltesszük melegedni és amikor a zselatin felolvadt a krémhez keverjük gyors mozdulatokkal. A krémet egyenletesen eloszlatjuk a mandulás rétegen a tortaformába. Hűtőbe tesszük.
A fagyasztott málnát, citromsavat és eritritet feltesszük melegedni. Amikor a málna teljesen szétomlott akkor levesszük a tűzről. Ne várjuk meg, amíg a leve is elkezd lefőni! A málnás masszát és sűrű szűrőn szűrjük át, így egy tiszta, magmentes levet kapunk. A zselatint és a vizet kimérjük egy kis lábasba, elkezdjük melegíteni és ha felolvadt benne a zselatin akkor a málnaléhez öntjük és gyorsan elkeverjük. A málnás folyadékot a torta tetejére tesszük és dermedésig hűtőben tároljuk.
Édesítés (mi lehet benne) | Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes, Tojásmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ