Gesztenyés rolád | gluténmentes, tejmentes, laktózmentes, reform, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 70 g Szafi Reform péksüteményliszt
- 15 g 5x erősségű édesítő (kókuszvirág cukor+stevia)
- 1 cs só
- 4 db tojás
- 30 g folyékony kókuszolaj
Sütés: 175 fok, 20 perc
20x30cm-es tepsi
Krém:
- 200 g 100%os gesztenyemassza
- 20 g 5x erősségű édesítő (kókuszvirág cukor+stevia)
- 2,5 dl növényi tej (legjobban a mogyorótej passzol hozzá)
- 20 g vaníliás pudingpor (Dr Oetker)
Elkészítés:
Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük az édesítővel, kókuszolajjal, liszttel, majd beleforgatjuk a fehérjét. Előmelegített sütőben 175 fokon 20 percig sütjük.
Krém: 50g tejet a puding porral elkeverünk. A maradék tejet felrakjuk főni. Amikor már meleg hozzákeverjük a pudingporos tejet, majd az édesítőt. Miután besűrűsödött levesszük a tűzről és belekeverjük a gesztenye masszát .
A meleg piskótába betöltjük majd feltekerjük. Kihűlés után szeletelhető.
Édesítés (mi lehet benne) | Kókuszvirág cukor, Stevia |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Mentesség | Gluténmentes, Laktózmentes, Szójamentes, Tejmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ