Kinder torta | gluténmentes, szénhidrát csökkentett piskótával
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 6 db tojás
- 210 g Szafi Reform süteményliszt
- 35 g folyékony kókuszolaj
- 80 g víz
Sütés: kb 180 fokon, 20-30 perc
18 cm-es tortaforma
Krém:
- 3,5 dl tej
- 1 cs vaníliás puding (Dr Oetker)
- 25 g cukor
- 1 nagy csomag kinder csoki (8 kis darab)
- 75 g margarin vagy vaj
Dekoráció:
- vegyes kinder csokik (ha lisztérzékenynek készítjük vigyázzunk, hogy csak GM kinder csokikal használjunk)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét, majd a sárgáját a vízzel. Hozzáadjuk a sárgájához a Szafi lisztet és a kókuszolajat, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Ezután 18cm-es tortaformába öntjük és kb 180 fokon 20-30 percet sütjük. (én gázsütőben sütöttem, így mindig tűpróbával néztem). Ezt megismételjük még egyszer.
A krémhez a tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzök. Miután kész a puding és még forró, belekeverem a Kinder csokikat. Miután kihűlt a krém, szoba hőmérsékletű margarinnal/vajjal kihabosítom és betöltöm vele a tortát.
A torta tetejére kinder csokit olvasztottam és vegyes kinderekkel dekoráltam.
Édesítés (mi lehet benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit |
---|---|
Édesítés (mi NINCS benne) | Friss/aszalt gyümölcs, Inulin (Paleo sweet), Kókuszvirág cukor, Maltit, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Mentesség | Gluténmentes |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ