Japán sajttorta 3 összetevőből | cukormentes, gluténmentes, reform, diétás, szénhidrát csökkentett
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
- 225 g cukormentes fehércsoki (Torras)
- 250 g light mascarpone
- 6 db tojás
180 fok 15 perc, majd 160 fok 15 perc, majd lekapcsolt sütőben 15 perc
Alsó-felső sütés
21 cm-es tortaforma
- Elkészítés:
A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a mascarponéhoz. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a fehercsokis krémhez. A fehérjét felverjük, majd azt is hozzákeverjük. Ezután tortaformába öntjük. És most jön a lényeg! A tortaformát beletesszük egy nagyobb tepsibe, amibe vizet öntünk (kb a feléig). 180 fokon 15percet, majd 160 fokon 15percet, végül lekapcsolt sütőben hagyjuk még 15 percig. Tűpróbával ellenőrizzétek, mivel minden sütő más! (nekem az új sütőben még 15 perce szükség volt 180 fokon, de a régiben elég volt amit a receptben írtam)
Kategóriák: Összes recept, Sütemény receptek
Mentesség | Gluténmentes, Szójamentes |
---|---|
Édesítés (mi lehet benne) | Inulin (Paleo sweet), Maltit |
Édesítés (mi NINCS benne) | Cukor (kristály-,barna-,nád-), Eritrit, Friss/aszalt gyümölcs, Kókuszvirág cukor, Mesterséges édesítők (szukralóz, aszpartám), Stevia, Szipurok (juharfa-,datolya-,agavé-,méz), Xilit (nyírfacukor) |
Gyerekeknek | nagyobb gyerekeknek ajánlott |
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ