Tejfalat szelet | cukormentes, gluténmentes
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 3 db M-es tojás
- 45 g eritrit
- 30 g barna rizsliszt
- 12 g kakaópor
23×34 cm-es tepsi
160 fok, hőlégkeverés, 14 perc
Krém:
- 250 g mascarpone (light)
- 100 g habtejszín
- 12 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit + stevia)
- 15 csepp frissen facsart citromlé
- 8 g Paleo Sweet folyékony édesítő
Még több hasonló recept ITT
Elkészítés:
Piskóta: A tojásokat egyben kihabosítjuk az eritrittel magas fokozaton (14 percig). Ezután a barna rizslisztet a kakaóporral beleszitáljuk a tojásos masszába és a legalacsonyabb fokozaton elkeverjük. Beleöntjük az egészet egy tepsibe és előmelegített sütőben kisütjük. Ha lejárt az idő, akkor elzárt sütőben, résnyire nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni.
Krém: A négyszeres erősségű édesítőt kávédarálóban por állagúra őrüljük. A hozzávalókat a Paleo Sweet kivételével egy magas falú edénybe rakjuk és elektromos habverővel max fokozaton kihabosítjuk. Utána belekeverjük óvatosan a Paleo Sweetet.
Összeállítás: A piskótát (függőlegesen) kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a krémmel és a másik lapot pedig ráfordítjuk. Picit a hűtőbe rakjuk, hogy összeálljon.
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ