Mindenmentes Somlói | vegán, cukormentes, gluténmentes, tejmentes
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
- 28 g nyilgyökér liszt
- 66 g csicseri liszt
- 2 g szódabikarbóna
- 72 g barna rizsliszt
- 1 nagy csipet só
- 9 g konjakliszt
- 100 g eritrit
- 400 g kókusztej
- 60 g folyékony kókuszolaj
- 174 g csicseriborsó lé (kb 415 ml-es konzervből)
Sütés: 21 cm-es tortaforma
Hőlégkeverésen:
160 fokon 60p, majd 180 fok 10p, majd 160 fok 30p (igazából nagyon nyersnek tűnt végig a közepe, de az utolsó fél órában sztem már nem változott 😅)
Kakaós öntet:
- 30 g kakaópor
- 30 g por eritrit
- 81 g kókusztejszín
- 30 g paleo sweet folyékony édesítő
- 65 g víz
- rum aroma (opcionális)
Vaníliás öntet:
- 1000 g kókusztej
- 56 g vaníliás pudingpor
- 100 g eritrit
Összeállításhoz:
- Dió,
- mazsola
- 2 dl cukormentes, növényi hab (pl kókusztejszín, vagy Joya hab)
Elkészítés:
Piskóta: Egy konzerv csicseriborsóról leöntöm a levét és 45 percre fagyóba rakom. (erről van videóm YouTubeon a vegán piskótánál) A száraz anyagokat összekeverem, majd mehetnek bele a folyékonyak. A csicseri levét kiveszem a fagyóból. (nem baj ha picit meg van fagyva a teteje) Kemény habot verek belőle és óvatosan 4 részletben a tésztához forgatom. Előmelegített sütőben kisütjük.
Kakaós öntet: Csak összekeverem csomómentesre a hozzávalókat.
Vaníliás öntet: Egy sima pudingot főzök belőle. Az eritritet a pudingporral együtt rakom bele.
Mindent rétegezek. Felvert habbal dekorálom.
Kategóriák: Összes recept, Pohárkrém receptek
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ