Málnás fehércsoki mousse | mindenmentes, cukormentes, gluténmentes, vegán, diétás
Saját recept (Hanna)
Hozzávalók:
💗Málna öntet:
- 100 g fagyasztott málna
- 3 g négyszeres erősségű édesítő
- 1 g pektin (ha folyósabban szeretnéd elhagyható)
🤍Moussehoz:
- 80 g Renée Voltaire (cukormentes&vegán&bio) fehércsoki
- 35 g kókusz habtejszín
- +90 g kókusz tejszinhab (felvert)
🤍Tetejére:
100 g kókusz tejszinhab (felvert)
Elkészítés:
A fagyasztott málnát az édesítővel addig melegítjük amíg teljesen szét nem málik a málna, utána levesszük a tűzről és belekeverjük a pektint. A felét 1 vagy 2 pohárnak/tálnak az aljába töltjük. (A másik fele majd a tetejére kerül)
35 g kókusztejszínt felforrósítunk, majd ráöntjük a kockákra tört fehércsokira és kavargatjuk, hogy a fehércsoki felolvadjon. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt a massza 3 adagban belekeverjük a kókusz tejszinhabot óvatosan. A kihűlt málnára szedjük.
A fehércsoki mousse rászedjük a kókusz tejszinhabot, amire ráöntjük a maradék málnát. 1 órára hűtőbe rakjuk, majd fogyasztjuk 😋
Kategóriák: Összes recept, Pohárkrém receptek
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ