Gyümölcsös túrós sajttorta
Saját recept (Németh Hanna)
Hozzávalók:
Piskóta:
2 db L-es tojás
15 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
35 g barna rizsliszt
150 fok, hőlégkeverés, tűpróba
Krém:
38g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
250g mascarpone
2 dl 30%-os habtejszín
17 g frissen facsart citromlé
125 g sovány krémtúró
Gyümölcs:
300 g fagyasztott erdeigyümölcs
16 g négyszeres erősségű édesítő (eritrit+stevia)
2 cs citromsav
4 g pektin
Elkészítés:
A piskótához a tojásokat kemény habbá verjük az édesítővel, majd beleszitáljuk a lisztet. Előmelegített sütőben tűzpróbáig sütjük. (én dupla mennyiséget sütöttem az 45p-ig sült, de csak a fél piskótát használtam fel) A piskótát sütés után vegyük ki a tortaformából és ha kihűlt tegyük vissza.
Krém: A négyszeres édesítőt kávédarálóban porrá aprítjuk. A habtejszínt és mascarponet összekeverjük, majd elektromos habverővel kemény habot verünk belőle. Utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és tovább habositjuk. A piskótára kenjük a krémet.
Gyümölcsös réteg: A négyszeres édesítőt kávédarálóban porrá aprítjuk. A fagyasztott gyümölcsöt az édesítővel felolvasztjuk, amikor elkezdene felforrni akkor belekeverjük a pektint és a citromsavat. Megvárjuk, hogy langyosra hűljön, majd a torta tetejére öntjük. Amikor szobahőmérségletű betesszük hűtőbe, legalább 2 órára.
Facebook oldalunk:
Bolti csokik ihlette sütik
Fizetési információ